“Un llibre obert és un cervell que parla.

Un llibre tancat un amic que espera.

Un llibre oblidat un ànima que perdona.

Un llibre destruït un cor que plora”

Proverbi hindú.


dimecres, 18 d’abril del 2012

RECOMANACIONS DE LLIBRES PER SANT JORDI 2012


-->
PER L’ESO A PARTIR DE

12 ANYS
LA NIT QUE WENDY VA APRENDE A VOLAR, de Martín, Andreu. Ed. Alzina. Bromera.











Una novel·la trepidant en què la jove Wendy haurà   d’enfrontar-se, ella sola, amb assassins perillosos; haurà de córrer, lluitar i fer ús de la pistola; coneixerà el fons de la mar, saltarà abismes paorosos i veurà la mort de prop. Aquesta serà la nit en què Wendy aprendrà a volar...
 
 LA EVOLUCIÓN DE CALPURNIA TATE, de  Kelly, Jaqueline. Ed. Roca 2010.
Calpurnia Virginia Tate, Callie Vee, és una nena que viu en un poble de Texas. Tot i que la seva mare insisteix que aprengui a tocar el piano, cosir i cuinar, ella està més interessada en el que passa després de la porta tancada de la biblioteca, o al laboratori del seu avi. A poc a poc anirà guanyant-se a aquest senyor una mica esquerp i començarà a col · laborar amb ell en les seves observacions del medi natural, aprendrà qui és Darwin, què són les espècies i les subespècies i també lo idiotes que es tornen els germans grans quan s'enamoren...


EL LLIBRE DE LES SET SIVELLES de Bou, Guillem. ED. Barcanova. 2011.











Homes i dimonis es barallen pel Llibre Sagrat. Les ànimes del País de les Ombres han tornat al món dels vius. Animals i gegants es preparen per a l'assalt definitiu. Però enmig de tot ha nascut l'Home Sense Edat. Mai més res no serà igual...

13 - 14 ANYS
CAVALL DE GUERRRA de Morpungo, Michael. ED. Estrella Polar.

Cavall de guerra  éstà ambientada a la Primera Guerra Mundial i narra l’amistat entre un cavall i un nen i la lluita per la supervivència durant la guerra.  Joel, un cavall de granja és destinat com tants d’altres cavalls al front. Albert, el jove que cuida i ensinistra el cavall es veu obligat a vendre’l a la cavalleria britànica.
   
EL CAS DEL MACARRÓ GRATINAT de Steinhöfel, Andreas. ED. Estrella Polar
En Rico és un nen poc convencional. A vegades es riuen d`ell perquè pensa una mica més a poc a poc que la majoria de les persones i li costa distingir la dreta de l`esquerra. Això sí, hi ha moments que en Rico és realment brillant, com quan s`adona d`aquelles petites coses en què ningú no es fixa i es comença a fer preguntes. Aquest cop, per exemple, ha trobat un macarró amb restes de formatge abandonat a la vorera del seu carrer. Però no serà fins que segrestin el seu nou amic Oskar, un nen superdotat que no es treu mai el casc de motorista del cap, que en Rico haurà de posar a prova les seves habilitats.  

QUAN NO TE’N VAS de  Hernández, Pau Joan. ED. Edebè.  











Em dic Lorena i no sé si he de dir que tenia setze anys i ja no els tinc, o bé que tenia setze anys i continuaré tenint-los per sempre. Em dic Lorena i fa aproximadament mes i mig que estic morta. Els lectors més experts deuen estar pensant que quan dic que sóc morta, ho dic en sentit figurat, fent servir una metàfora exagerada i morbosa, però les metàfores no em van gens. A mi m'agrada anomenar les coses pel seu nom i que se m'entengui. I si dic que estic morta, el que vull dir és exactament que estic morta. Morta i enterrada, per ser més precisos. El que passa és que no tinc ni idea de per què ni per a què sóc encara aquí.   

15  - 16 ANYS     
TEMPS DE MIRACLES de Brondoux, Anne-Laure. ED Baula.


En Kumail, un nen de set anys, fuig de les guerres del Caucas amb la Glòria, una jove de passat misteriós, que se n'ha fet càrrec després de la mort de la seva mare. El seu objectiu és França, la seva pàtria d'origen. Per arribar a la seva destinació hauran de patir penalitats i perills que afectaran la seva relació.  

LA LLUNA DE GEL de Baró, Santi. ED. Barcanova.












Ileana, una noia romanesa de 16 anys, ens explica la seva història: volia anar a la ciutat per ser model. Viatja amb la seva germana a Bucarest i allà cau en una xarxa de prostitució que la portarà a Barcelona. Aconseguirà fugir i trobar-se amb la seva germana. Una novel·la sobre una realitat més freqüent del que pensem.   

BERTA MIR DETECTIU. EL CAS DEL FALS ACCIDENT de Sierra i Fabra, Jordi. ED. Estrella polar 2011











Berta Mir, una noia que es veu catapultada a la feina de detectiu, en substitució del seu pare, que ha estat víctima d’un greu accident que el manté immòbil al llit. Al primer títol la noia s’afanyarà a investigar què hi ha darrere d’aquell accident.  

REVÒLVER de Sedgwick, Marcus. ED. Cruïlla. 2010  

En Sig s’ha quedat sol a casa, amb el cadàver del seu pare sobre la taula. La seva germana i la dona del pare han anat al poble a buscar ajuda. De sobte truquen a la porta. És un home d’aspecte amenaçador que porta una arma penjada al cinturó.
En Sig es recorda immediatament del revòlver que tenen guardat al rebost.        

 QUAN M’ATRAPIS de Stead, Rebeca. ED. La Magrana.n 2010.













Rebecca Stead és molt hàbil a l'hora de fer avançar la història de Miranda i el seu amic Sal, tots dos veïns d'un barri del Nova York dels anys setanta, de manera que la intriga va apareixent molt a poc a poc, a mesura que unes estranyes notes fan trontollar el dia a dia de la protagonista.         

PER BATXILLERAT    
L'AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER  LA FINESTRA de Jones Jonasson. ED. La campana.

L’Allan fa cent anys. A la residència on viu tots estan a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit tocar el dos. Salta per la finestra i fuig cap a l’estació. Puja al primer autobús i s’emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrere els mafiosos, la poli i els responsables de la residència, que han perdut l’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra. A partir d’aquí comença una rocambolesca persecució on l’Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma estoica i a l’ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí.          
  
LA CASA DE RIVERTON de Morton Kate. ED. Amsterdam.  

1924. En mig d'una gran festa de societat al jardí de la propietat de Riverton, un jove poeta anglès apareix mort a la vora del llac. Dues germanes i una minyona presencien els fets ... Vuitanta-cinc anys més tard, la minyona rememora aquells esdeveniments i la seva vida a Riverton... a més d'un perillós joc secret entre tres germans. El millor de Gosford Park i Jane Austen combinats en una apassionant història plena de suspens, amor i drama. Molt cinematogràfica. Lectura molt fluïda i entretinguda.  
  
LA CANÇÓ DES MAORÍES de Lark, Sarh. EDiciones B.











A 'La cançó dels Maoris', les cosines Elaine i Kura es debatran entre les arrels angleses i la crida del poble maori per a forjar el seu propi destí. En temps convulsos, viuran els vaivens d’una terra comparada amb el paradís, on arriben misteriosos desconeguts decidits a quedar-se.       

 L'ESTIU DE LES JOGUINES MORTES de Hill, Toni.

Tres morts inexplicables, dues promeses de venjança i un estiu sufocant: en una ciutat on ningú no diu el que pensa, un policia busca la veritat.Fa setmanes que l'inspector Héctor Salgado està apartat del servei que, extraoficialment, li assigna un cas delicat. L'aparent suïcidi d'un jove es va complicant a mesura que en Salgado sendinsa en un món de privilegis i abusos de poder. L'Héctor s'hi enfrontarà però també haurà d'encarar-se amb el seu passat més fosc, que en el pitjor moment i de la manera més inesperada torna per passar-li comptes. Els somnis, la feina, la família, la justícia o els ideals tenen un preu molt alt... però sempre hi ha gent disposada a pagar-lo.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada